Doğuştan bacakları olmayan demirci ustasının çalışma azmi

Selahattin Kaçuru - Doğubayazıt ilçesinde yaşayan doğuştan bacakları olmayan ve iki elinde 5 parmağı bulunan demirci ustası çalışma azmiyle görenleri şaşırtıyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14 Nisan Caddesi'ndeki atölyesinde demir doğramacılık yapan 42 yaşındaki Mehmet Özer, bacaklarının olmamasına rağmen yaptığı ağır işle evinin geçimini sağlıyor.

Engelini göz önünde bulundurmadan özveriyle çalışan 7 çocuk babası Özer, 18 yaşındaki oğlu Turan Özer ile çalıştığı atölyesinde demir doğrama ve kaynak işleri yapıyor. 100'er kilo ağırlığındaki demir korkulukları rahatlıkla kaldırıp, monte edebilen Özer'in çalışmaları çevresinde takdirle karşılanıyor.

Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıldır mesleğini severek yaptığını, kendisini iş yaparken görenlerin çok şaşırdığını söyledi.

Sağlıklı olduğunu, fiziki görünümünün mesleğine engel olmadığını ifade eden Özer, kimseye muhtaç olmadan evinin geçimini sağladığını belirtti. Özer, mesleğini yaparken başından ilginç olaylar geçtiğini de anlatarak, şöyle konuştu:

"Bir okulda bir ara iş yapıyordum. Merdiven korkuluklarını kaynak yaparken bir kişi geldi, sürekli cep telefonuyla fotoğraflarımı çekiyordu, rahatsız olmuştum. 'Neden çekiyorsun' diye tepki gösterdim. Fotoğrafı çeken kişinin ilçe kaymakamı olduğunu öğrendim. Yanıma yaklaştı, 'bana sen ne yapıyorsun burada-' dedi. Çalıştığımı söyledim inanmadı. Yardım talebinde bulundu, kabul etmedim. Kaymakam beyin benim fotoğraflarımı kaymakamlığa götürüp sosyal yardımlaşmada para isteyen bazı insanlara gösterdiğini öğrendim."

Eşini kaçırarak evlendiğini, mutlu bir yuvası olduğunu anlatan Özer, "Çok mutluyum. Şimdi evim var, her şeyim var. 7 sağlıklı evladım var. Allah'tan başka ne isterim ki- Allah insanları dilenmek için değil çalışmak için yaratmış. Çalışmak bir ibadettir. Herkes helaliyle çalışsın. Allah, onlara bol para verir" diye konuştu.

Özer'in oğlu Turan Özer de babasıyla çalıştığı için mutlu olduğunu, anlaşarak çalıştıklarını belirterek, "Babam çok iyi bir insan. Birlikte çalışıyoruz, işimizde gücümüzdeyiz" diye konuştu.

Yayıncı: Emine Konuk - AĞRI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber